Vrouwen blijken opnieuw waardeloos

Vrouwen blijken opnieuw waardeloos

De meeste damesbladen behouden abonnees door ze naar de mond te praten: “Wees jezelf, dat is goed genoeg” , ” Jij verdient een leuke man” , enzovoorts. Ondanks haar relatief korte bestaan is Linda nu al een van de aanvoersters van die wachtkamerboekjes.

Deze maand heeft Linda voor ons onderzocht hoe dames over hun uiterlijk denken: zo vindt 84 procent van de vrouwen zichzelf er jonger dan hun leeftijd uitzien. Tsja… Stel nou even dat ze dat állemaal terecht denken (dus 84 % van die lezeressen er inderdaad jonger uitziet) is er wel sprake geweest van een collectieve misvatting. Het merendeel van bijvoorbeeld de vrouwen van 35 ziet er immers een stuk frisser uit, zeg eens als een luttele 32 jaar, in plaats van wat wij dachten dat 35 voorstelde. 35 jaar zou gewoon niet meer zijn wat het geweest is.

Nee, 84 % van de vrouwen laat zich liever recht in hun gezicht, en nog op aanvraag ook, bedriegen. “Schat eens?”, vraagt de 35-jarige vrouw standaard terug op de vraag naar haar leeftijd. Waarom zou de vrouw het beoordelingsvermogen van die passanten, kappers en verjaarspartij-bezoekers nou in twijfel trekken? Haar éigen hoofd zal wel geen juiste weerspiegeling van 35 jaar zijn!* Misschien worden vrouwen gelukkig van beter zijn dan andere vrouwen. Linda zou eronder kunnen zetten: Het zou zomaar kunnen dat je er jonger uitziet dan je bent, of juist ouder, of gewoon anders dan andere vrouwen uit 1973. Maar naar alle waarschijnlijkheid zie jij er zo’n beetje gemiddeld uit.

*Door een krakkemikkige berekening kon ik toch de waarheid uit Linda destilleren. We nemen de vrouw van 35 jaar als uitgangspunt. De kans dat de omgeving van de vrouw haar direct op de juiste leeftijd schatte is sowieso vrij klein. Laten we ervan uitgaan dat je met je schatting altijd wel binnen de 5 jaar om het juiste antwoord zit, en dan nog zeer naar de juiste leeftijd neigt: juiste leeftijd= 20 % kans. (40 % kans dat je 36 of meer schat, 40 % 34 of jonger) Van hun werkelijke idee trekken de nieuwbakken kennissen drie jaar af, dus: Zeg maar even 40+20+13,3+10,67 = 84% kans dat de ondervraagde de vrouw tot 37 jaar geeft, zegt maximaal 34 te denken, en daarmee de vrouw doet geloven dat ze er jonger uitziet dan ze is. Quel Surprise.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s