22 dec. 20.30 hrs.

22 dec. 20.30 hrs.

Op een tijdstip dat verantwoord publiek zich al voor de Paradiso verzamelde, was ik zomaar binnen in de kerstdrukte van een Warenhuis. Stilstaan leidt tot irritatie, invoegen voor de rij en rechts staan op de roltrap. Verschillende etages lang, niet bijzonder doelgericht, telde ik mensen. Mensen die zichtbaar nadachten over de aankopen die ze nog gingen doen, twijfelaars. En mensen die berekenend voor schappen stonden.

dsc01480

Ik hoorde het stappenplan (kan ik u helpen- is het voor uzelf) van een parfumerie-meisje aan. Ik onderging en kocht wat zij aanprees. Onder het inpakken begon ze monotoon over een speciale kerstactie. Gelukkig herkende ik de muziek die ergens aanving en kon ik daarnaar luisteren – wacht. Ik stond nog stiller en moest mijn best doen om onder de geluiden van schuifelende voeten en plastic tassen tegen mouwen de tonen te kunnen herleiden. Het meisje ging door. If they dont give me proper credit.. Het meisje keek nu ongerust. Exáct toen ze eindelijk stilviel omdat ik moest betalen zette het chorus in. Material Girl, heel hard. Ik giechelde een beetje dom. “Toepasselijk”. Ze staarde me aan en een verontschuldigend lachje vertrok haar mond tot een lelijke vorm. Er ontstond een ongemakkelijk moment zoals mijn leven al vele ongemakkelijke momenten kende. Een geslaagde dag wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s