(Uitzicht uit) de Hunkerbunker

(Uitzicht uit) de Hunkerbunker

Oranjehof (bouwjaar 1940-1942) : Flat voor alleenstaande dames. Na de oorlog gingen de vlaggen uit en het normale leven kwam langzaam weer op gang. De liften deden het weer, er was genoeg brandstof voor warm water en centrale verwarming en in de eetzaal op de parterre kon men weer ‘een eenvoudigen, goeden maaltijd nuttigen’. Ondertussen blijft de Oranjehof als Flatgebouw voor Alleenstaande Vrouwen iets uitzonderlijks. In de buurt krijgt het gebouw al snel bijnamen als ‘de Poezenflat’, ‘het Maagdenhuis’ en ‘de Hunkerbunker’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s