Vraag aan Dokter Jan # 2

Vraag aan Dokter Jan # 2

Gister liet Kevin luchtig vallen dat ik deze of gene “gewoon met een injectiespuit om kon leggen”. Hij beweerde dat het injecteren van lucht in iemands’ bloedbaan een solide methode is om iemand binnen drie seconden morsdood te maken. Dit wist hij “van toen hij negen was” (hij komt uit Venlo). Kan je iemand ombrengen met zo’n injectie, is dat moeilijk, hoeveel lucht moet het dan zijn en hoe kan je zoiets het best aanpakken?

Antwoord van Dokter Jan

goldfinger_2_600

Advertenties

4 gedachtes over “Vraag aan Dokter Jan # 2

 1. Lieve dokter Jan,

  De foto in dit blog is van de film Goldfinger. Het meisje in kwestie is helemaal beschilderd in goud. Echter de voeten van de jongedame zijn niet geschilderd, dit schijnt te maken te hebben met het fenomeen wanneer je volledig beschilderd wordt je zou stikken. Klopt dit feit of hebben we het helaas allemaal in onze geest opgeslagen als een onwaar iets.

  Veel liefde vanuit het koude Amsterdam,

  p.s. ‘Misschien iets met poriën erbij of zo’, krijg ik net nog binnen.

 2. Klopt. dat zette ik erbij omdat het injecteren van lucht me even onzinnig leek als iemand om proberen te brengen met goudverf. Ik heb dit ook onderzocht, je kan iemand niet op die manier ombrengen. In die tijd (jaren 60 ) dacht men nog dat mensen ook door hun huid ademden, iets waar we nu hopelijk hartelijk om kunnen lachen.
  Dit was een makkelijke. Als je nog andere vragen hebt voor dokter Jan plaats ik ze graag in deze rubriek.
  E

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s