Places to Maybe # 2: Rookruimte Kasteel Wittem

Places to Maybe # 2: Rookruimte Kasteel Wittem

kasteelwittem

Plekken waar je straal langs zou lopen, zonder lijsten, wachtwoorden of dresscodes. De enige mogelijke reden waarom je er niet in zou kunnen is omdat ze er nét hun rustdag hebben, of een koffietafel. Je komt er nooit een bekende tegen, misschien wel geen mens. Als dit je niet ontmoedigt, hoor ik graag wat je ervan dacht.

Mag je zeggen rookruimte tegen een torenkamer met ramen diep en metershoog, brullend parket, plafondschilderingen en een viertal koninklijke leeuwenpootjesstoelen in een kringetje? In elk geval zag ik daar dit weekend een oudere dame. Toen ik haar een sigaret aanbood vertelde ze dat ze niet kwam om te roken. Ze kwam om uit het raam te kijken. Dat deed ze al vanaf haar jeugd zo, een jaar of vijftig terug, toen haar familie hier elke zondag thee kwam drinken na de wandeling. Door elk smal raam een ander stukje park, met een dun laagje Hollandse winter erop. Dat is nou leuk.

Kasteel Wittem, Wittemer Allee 3, Wittemmeneerkasteelwittem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s