Revolutie

Revolutie

Een vertegenwoordiger van een fitness-school bezocht onlangs mijn werkvloer. Hij stelde zich voor als sales representative en hij had er “zin in”. De jongen had een sportbroekje en sportschoenen aan, hoewel hij niet van zins bleek te gaan gymmen bij ons op kantoor. Hij had een weegschaal bij zich en nog een aantal semi-medische apparaten.  Alle werknemers, ik ook, lieten zich door de meneer van het fitnessbedrijf gewillig semi-medisch doorlichten.

Allemaal waren we bar ongezond. Al die koffie. Conditie van niks. Moddervet. En die sigarétten! Dat in het algemeen. Hij nam ons allemaal nog even apart voor een slechtnieuwsgesprek.  Als ik zo doorging, dan werd ik in elk geval nooit hém.

Maar geen paniek. Met een speciaal programma dat we bij hem konden volgen en alleen vandaag konden afsluiten, zouden we onszelf kunnen redden. In acht minuten per keer konden we alles redden,  acht minuten op een revolutionair apparaat. We zouden “onthaasten” in de uren die we gingen besparen, we wilden in ons drukke leven toch zeker geen kostbare tijd verspillen? Toch?

afbeelding-3

Ik kijk naar de plaatjes in de folder. Voor het gemak denk ik de kop van de vertegenwoordiger op de meneer die de supermachine bedient. Via de spiegel van de fitnesszaal spreekt hij ons toe. Onze dagen hoeven niet meer de dagen van een sterveling te zijn. Lijden, zelfmedelijden, tegenwind, tegenslag, uitputting, bloed, zweet en tranen, al die onnodige hordes behoren spoedig tot het verleden. In blinde luiheid laaft zijn publiek zich aan de details en statistieken, ze schetsen elkaar toekomstvisies waarin ze, blakend van gezondheid en levenslust, elkaar nooit bezweet of moe meer tegen te hoeven te komen.

Terwijl ik kriebelde op de folder vol fitte mensen werden massaal jaarabonnementen afgesloten, de massale fitheid was bij wijze van gereserveerd. De vertegenwoordiger boog zich over mijn folder. Of ik dood zou gaan was nog niet zeker. Dit vroeg ik namelijk, “Ga ik dood?” Hij keek wel ernstig maar zei: “Nee hoor”.

Advertenties

4 gedachtes over “Revolutie

  1. Die zeer intrigerende tent is volgens mij bij mij om de hoek. Er staat zo’n gevaarte in de etalage, ik zou er voor geen goud op kruipen. Het lijkt me teveel op een slachtapparaat.

  2. Ik leer nieuwe definities, dat juist een goed ding.

    Abonnement? Heb je wel goed gekeken naar me, zo de laatste tijd. Oei.

    Veel liefde,

    Je eenzame grapjas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s