Mededelingen # 8

Mededelingen # 8

Over deze week – Maandagmorgen om negen uur diende ik mijn ontslag in en was ik binnen tien minuten de werkloze die ik wilde zijn. Om weer student te worden. In with the old, out with the new. Meer daarover in het volgende stukje. Om weer in die gezellige studentensfeer te komen stemde ik vrijdag toe in een kraakpand naar een bandje* te gaan kijken, Amen Ra. Ik verwachtte niks, ik kreeg alles. Soort eredienst voor muziek en de geduldige luisteraar.

Stadjutten

Voor studenten ook weer slecht nieuws, want je mag schijnbaar absoluut geen meubels van straat slepen die anderen al gebruikt hebben. Levensgevaarlijk joh!

Over groenten – Je wist het misschien al, maar het verbod om kromme of lelijk uitziende groenten en fruit te verkopen, is opgeheven. Ik geloofde het pas toen ik gister een hélemaal kromme komkommer kocht. Nobele beweegreden van onze commissieleden was “om het aantal regels terug te brengen”. En misschien ook wel zonde van die afvalberg. Die sticker met de waarschuwing voor de afwijking ( pas op! deze komkommer is krom) zag ik nergens. Goed, het is vooruitgang en daar gaat het om. Discrimineer dus geen groenten meer, alsjeblieft. Mijn vroegere biologieleraar, dhr. Baars, zal opgelucht zijn. Ik hoor hem nog vloeken over het plastic om komkommers, met weemoed sprak hij over de tijd dat groenten in een bruin zakje zaten en melk in flessen. In naam van meneer Baars mailde ik laatst zomaar eens Albert Heijn. Ik kreeg antwoord: mijn “kritische kanttekening” – te beweren dat dit zinloos verpakkingsmateriaal is- werd in overweging genomen, maar de komkommer bleef zo langer houdbaar. Dat klopt**. Twee weken-houdbare komkommer. Ach, als student kan je lekker naar de markt.

paper-pile-lgOver typen – Vorige week ontmoette ik een schrijver. Hij woonde in een huisje zonder elektriciteit op dat eiland. Met zijn typemachine. Hij kwam ons voorlezen uit een boek getypte blaadjes (!). Ik vroeg hem hoe dat in zijn werk ging, schrijven op een typemachine. Hij zei dat je gewoon in één keer schrijft en niet meer terugdenkt. Onvoorstelbaar. Misschien is het wel absurd dat ik niet weet hoe dat moet, zoals er fotografiestudenten bestaan die nooit een doka hebben gezien. Hij vroeg of ik hem een brief zou schrijven, geadresseerd met alleen zijn naam en “Hydra” erop -want daar hebben ze dus geen straatnamen – en beloofde plechtig dat die op enig moment bij zijn hut aan zou komen. De schrijver heeft geen idee hoe belangrijk dit gesprek voor mij was. Typemachinelint, propjes, pennen, de toekomst.

*De muziek van Amenra is rauw, onversneden, log en met een pijnlijke precisie ontdaan van alle franjes. De band vat haar vaak repetitief gebeuk zelf op als onderdeel van een soort desacrerende eredienst, zij het dan zonder de obligate misdienaars, de nonnekes op de eerste rij en de slechte miswijn.”

**De Britse Cucumber Growers Association (CGA) liet onderzoeken of de krimpfolie om de komkommer voldoende voordeel heeft. Er werd 2 weken getest met verpakte en onverpakte komkommers in een koelcel en in een koelkast thuis. De onverpakte komkommers werden na 3 dagen zacht en na 5 dagen rimpelig. De verpakte komkommers waren na 14 dagen nog verkoopbaar. De verpakte komkommers werden wel lichter van kleur en een beetje zacht, maar konden na 14 dagen nog verkocht worden. Het verschil in houdbaarheid is zo groot dat de CGA het advies handhaaft om komkommers in krimpfolie te verpakken om de kwaliteit te behouden. Bron AgriHolland : nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s