De Orka

De Orka

Je zit al twintig minuten in de brandende zon op een smal bankje aan voormalig ijsklont te slurpen. Op een gigantisch scherm rouleren dynamische onderwaterbeelden, en dan, als door de speakers apocalyptische muziek aanzwelt, verstommen de kinderstemmetjes: dit wordt spánnend! Jawel, heel in de verte verschijnt onder driftige orkestbegeleiding een langzaam verschuivende zwarte vlek. De Orka.
De Orka lijkt vooralsnog onaangedaan door de dramatiek van de compositie. Hij trekt wat lome baantjes en balanceert met gelijkmatige mimiek een trainster op zijn neus, die er ook een tweede keer lol in lijkt te hebben. Iedereen wacht eigenlijk op het moment dat de Orka zichzelf in het badje zal laten plonzen. En zelfs dát kan hij niet in de maat. De trainster glimlacht nu triomfantelijk, want de voorste rijen zijn doorweekt. De Orka bleek inderdaad vijfenhalve ton te verplaatsen! De Orka is groot.
Voor de liefhebbers van gedresseerde vis treedt de Orka dagelijks op om 1, 3 en 5 uur. Maar heel af en toe zal de Orka doen waar zijn soort goed in is: iemand hartstikke dood maken. Ja, de Orka blijft groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s