Beste,

Beste,

misschien is het je wel opgevallen, ik probeer al enige tijd je aandacht te trekken. Weet je, ik ben wat dat betreft geen vrouw van veel woorden, er wordt te veel op ze gelet. Je berichten en mails wil ik niet ontleden, en dat zou ik met de mijne ook niet doen. ‘Hij schreef hier, en toen zei ik dus van’, en maar beschouwen, die vriendinnen. Non merci. Letterlijkheid wordt onze ondergang.
Dus ik dacht gewoon, dat wat blikken en blozen afdoende zou zijn. Maar goed, waar dat hele flirten me normaliter met een filmsterwaardige achteloosheid en idem resultaat afgaat, wordt dit zo langzaamaan een mensonterende toestand.
Het is niet anders, mijn stem vooist zoet dat het glazuur van je tanden springt, je antwoord staar ik wezenloos aan terwijl ik een ballpoint zit te pijpen. Ik doe dat niet eens expres, maar dat eindeloze gezwam van jou, alsof het uitmaakt wat je zegt. Alsof ik luister!

Ik heb het sowieso onverklaarbaar druk, met draaien aan mijn haar bijvoorbeeld. En maar draaien, terwijl ik nooit iemand ben die draait! Heel de dag en al veertien dagen lang misdraag ik mij, doodvermoeiend. Liever was ik stille wateren diepe gronden, maar ik blijk toch meer verregende zandbak.
Dus wat ik eigenlijk wilde vragen… wie denk je goddomme wel niet dat je bent? Wordt het niet eens tijd, ja is het niet gewoon een kwestie van goed fatsoen, op al dat ondertafelse, tussenderegelse gekronkel van mij te reageren?
Nee, aan fatsoen zal jíj wel weer geen boodschap hebben. Dat weet ik en lieverd, ik heb je daarom in gedachten al meerdere malen met je kop tegen het beton geramd. Ik meende dat alleen toen, hou toch eens gewoon je mond en dóe iets – dan beloof ik plechtig dat ik daarna hoe dan ook erg stil zal zijn.

(Dit stukje verschijnt deze week in Folia)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s