Customized

Customized

(Ik schreef weer wat deze week in Folia)

Voor ons, op de eerste van drie iele veldbedjes, laat een mevrouw van middelbare leeftijd de namen van haar kinderen in kauwgombalkleuren op haar middelbare zij prikken. Misschien Alzheimer. Mijn zus, wiens getatoeëerde lot wij afwachten, kijkt toe op het kunstwerk in wording. Misschien bedenkt ze zich nog. 
Een nog onbeschreven jongen staat er al een tijdje stilletjes langs de balie naar te kijken, als een van de kwistig getatoeëerden hartstikke vrijblijvend vraagt wat hij voor hem kan betekenen.

Trefzeker ontvouwt de jongen zijn weloverwogen A4’tje met tekening, ter hoogte van de plek op zijn arm waar hij het plaatje nog zal kunnen verbergen – voor als het niks zal worden met de band,  als het niet ‘allemaal niks uit zal maken’. ‘Tja’, smuilt de tattoo artist, voor wie het allemaal niks meer uitmaakt, als hij een blik werpt op het nauwkeurige plan van de jongen: hij zou dit en dat er zeker uit halen en het geheel zus en zo aanpassen, anders past het niet bij zijn artwork.
 De jongen kijkt nu vertwijfeld. Toch wil hij iets… iets dat symbóól staat voor deze periode in zijn leven, iets waarmee hij zich helemaal kan identificéren. Hij bladert maar wat door het boekje met dingen waarmee de tattoo artist zich kan identificeren.

Diens oeuvre schikt zich naar het beperkte canon van zaken die een mens een leven of iets minder lang wil ronddragen: symbolen, liefst uit uitheemse culturen, multi-interpretabele kreten en namen of portretten van geliefden, belichaamd met een buitenproportioneel uitgevallen kaak of neus. Ja, men identificeert zich in groten getale met deze dingen.
De jongen gaat zich thuis nog eens goed bedenken of hij niet toch iets eigens weet te verzinnen. Misschien z’n sofinummer. Ontzettend individueel en ook handig als het met die band niks wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s