Brad, Matt en Joe

Brad, Matt en Joe

Eerder dit jaar verwelkomde mijn huisgenoot al Joe en Matt, onze eerste Australische couchsurfers. Al gauw bleek dat je ‘couchsurfen’ vrij letterlijk mag nemen. Zo heeft Joe de bank een week lang dag en nacht bemand. Toch kwam Brad het sluimerende stereotype verder verdiepen.
Er werd kort geleden iets van de wereldreiziger in spé verwacht.  Nog te beginnen aan een studie, gestopt, tussen werkzaamheden, hoe dan ook; bij gebrek aan zingevende dagbesteding stonden zijn geliefden hem vol verwachting aan te kijken en daarop raakte hij gealarmeerd genoeg om op te staan. Er zat niets anders op dan hen te verlaten, zogezegd op zoek naar ‘zichzelf’, naar het buitenland, waar zijn lege agenda niet sneller zou opvallen dan hij vertrok.
Maar de dagen strekken zich in het buitenland net zo lang als thuis. Het buitenland blijkt helemaal zo boeiend niet als je niet van het type bent dat zich graag laat boeien. Het eten is óók niet om over naar huis te schrijven, maar je was sowieso niet van plan om naar huis te schrijven – al is het na een week of wat best eenzaam, al probeer je dat onder reizigersromantiek te scharen. Dus je checkt elke dag je facebook om te kijken wat je echte vrienden doen en of ze je wel missen. Het zakgeld raakt op. En is ‘jezelf’ niet gewoon een aanwijzend voornaamwoord? Nu ben je jezelf helemaal kwijt!
Couchsurfen dus. Het herlokaliseringssysteem voor werklozen van een superieur soort. Als ik thuis kom staat Brad doodgemoedereerd aan het fornuis.
“I made some pancakes. Did you want any?”
“Sure Brad.”
“You are out of eggs though.”
“Okay Brad.”

 

Advertenties

Een gedachte over “Brad, Matt en Joe

  1. Lieve Emma.
    Ik ben nu helemaal weer op de hoogte met het fenomeen couchsurfen. Het is toch minder romantisch dan het lijkt. Jij laat je van je beste kant zien en die surfers van hun slechtste kant.
    Groet,
    Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s