Liever een goeie homo

Liever een goeie homo

Vrijdagavond hing ik bij mijn ouders op de bank Nieuwsuur te kijken, waar ene professor Cashmore van Staffordshire University te hulp was geroepen om te verklaren waarom de voetbalwereld toch zo homofoob is. Op het veld niks geen nichten, maar gewoon het klassieke Alle boeren zijn homo’s. Een mysterie voor de Professor, want, zo bleek uit zijn onderzoek, 91 procent van de supporters vindt mieterige voetballers geen punt.
De onverdeelde heteroseksualiteit op het veld móet dus wel door de clubs voorgeschreven zijn, volgens Cashmore. Die conservatievelingen maken uit wie er voetbalt, en dat ligt allemaal aan het geld: homo’s zijn minder waard dan hetero’s. In transferwaarde, dus. Wacht eens even, er ging een lichtje branden bij de professor. Hij zag de oplossing. Geld!
De homovoetballer zou zijn afwijking juist ten gunste kunnen keren, hief de professor, die overigens de leerstoel ‘Celebrity Journalism’ bezet aan Staffordshire, zijn wijsvinger triomfantelijk. Gayness heeft entertainment value, zoals het haar van Beckham, en de professor leunde grijnzend achterover, dromend van een veld met winstgevende broodpoten. Een beetje koketterie, zo marketeerde hij verder over parfumcampagnes en fashion, zou de supporters juist áánspreken.
Diezelfde supporters die zojuist nog onverschillig waren over de geaardheid van hun voetballers, dus. Die supporters maakte het niet uit, want zij zagen volgens Cashmore “zelfs liever een goede homo-speler, dan een slechte hetero”, aldus de professor pragmatische logica.
Mij maakt het niet uit hoor. Ik heb liever een vlijtige homo op mijn werk dan een aartsluie hetero, liever een rijdende Opel Kadett dan een hoop felrode schroot, liever een zwijgzame Marokkaanse buur dan een autochtoon die in de hal gehandicapten bezwangert – maar het aller- allerliefst heb ik een woest aantrekkelijke vrouwenverslinder als collega, een Lamborghini Miura en alle homo’s bij het showballet, dan kan die Marokkaan lekker Opel Kadetts repareren en slapen in een wijk ver weg van mij.

( alweer in Folia )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s