Trendwatching

Trendwatching


Soms moet ik naar zee, ineens. Op een of andere manier heeft de zee een onverwoestbaar imago. Vooral in de films en videoclips van de negentiger jaren heeft men doen geloven dat de meest epische zaken zich voltrekken aan de vloedlijn. Mensen doen aan zee dingen waar ze anders niet toe komen, het begin van lang of gelukkig wordt daar beleefd, men zwiert er op een zwitserlevenmoment zijn telefoon van een rots, of zuipt en neukt er botweg op los. Allemaal prima, dus zit ik nu op een Spaans strand, op zoek naar avontuur. En er gebeurt geen ene moer.
Ach, denk ik dan, staar dan in vredesnaam eens een tijdje poëtisch in dat water en zie wat ervan komt. Ik zit op mijn bankje en tuur in de zee, en doe erg mijn best om de grotere vraagstukken des levens voor het orakel op te voeren. Híer zullen de antwoorden zich toch aan moeten dienen.
En opnieuw trap ik erin, want nog wel de meest misleidende belofte die over de zee is versleten, is dat zij alleen van bewonderd te worden ergens inzicht in zou geven. We hadden het kunnen vermoeden, want als je zo voor haar staat wordt begrijpelijk waarom men lange tijd zwoer dat de aarde ergens afliep. Aan die fabel is de zee zonder meer medeplichtig. En dat terwijl ze stilaan de grond onder onze voeten vandaan vreet.
Wat een deceptie. Vier conclusies. Dat de natuur machtig is, zijn zandkorrels veeltallig. Dat mijn blikveld beperkt is. Mijn liefdesleven een zootje. Dat ik volgend jaar geen studiefinanciering meer krijg en dat dat een probleem is. En om dan uitgerekend nú mijn telefoon van de rots te gooien… Ik raadpleeg nog even mijn horoscoop, er staat dat alles goed komt. Ik weet niet hoor, beetje een hardnekkige hype, de zee. Horoscopen gaan het goed doen de komende tijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s