Live opdagen tegen de toekomst

Live opdagen tegen de toekomst

 
Laatst hoorde ik dat ik nog niet genoeg over de Uva klaag in Folia. Sorry daarvoor. Als er iemand moet zijn die van tijd tot tijd even samenvat hoe kut het allemaal is, wil ik dat best zijn. De eerste klacht van mijn medestudenten is alvast veelbelovend: het eerste college Wetenschapsfilosofie op Oudemanhuispoort werd uitgezonden als livefeed in één van de twee zalen.
Ik kan me de vergadering waarop daartoe besloten is wel ongeveer voorstellen. Luister, we hebben weer heel veel studenten, maar ze dreigen naar de collegezalen te komen. Bla bla bla, iemand roept iets over jonge en dynamische oplossingen, iets over internet en video, en al gauw is men het erover eens: een livevideofeed.
De studenten vonden het ‘college’ natuurlijk waardeloos, en niemand was van plan de week erop terug te keren. Probleem opgelost.
Precies volgens plan! De Uva heeft geen plek of geld, dus ze wil graag véél studenten die weinig verschijnen of vragen. Van een tekort aan docenten, stoelen of computers word jij droevig, en op den duur ga je je studentikoze activiteiten wel op eigen terrein beoefenen. De livefeed is de aller-modernste methode om te zorgen dat je wegblijft. Bezuiniging heeft vele vermommingen.
Nu heb ik nachtmerries waarin het hele lespakket te downloaden is op blackboard en ik moet chatten met mijn docent. Live! Fiets dus alsjeblieft gewoon naar de Uva. Af en toe een college, of gewoon hangen bij mij (ingang BG). Ik zou graag dranghekken zien bij de computerruimtes en bij de werkplekken, een bouncer bij het café en af en toe een rel bij het secretariaat.
En ik stel voor dat we allemaal naar de livefeed Wetenschapsfilosofie gaan, popcorn en telefoons in de hand. Het is echt een vak voor iedereen, dus neem een date mee (want ik neem aan dat waardeloze colleges vrij toegankelijk zijn), en laat niet na te vozen op de stoelen achterin! Kom, wees aanwezig. Net iets teveel. Dank voor jullie medewerking!

( Je vindt dit vast ook wel ergens op het geheel vernieuwde FoliaWEB! )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s