Gerechtigheid

Gerechtigheid


Het semester begon, en de zomer van 2011, die ik op driehoog-achter doorbracht, bij het licht van mijn laptop en onder de antidepressiva, was voorbij. Mijn collegegeld was betaald, ik moest moedig zijn, gemotiveerd, en die zomer verdringen.
Precies toen dat mislukte vond ik een Italiaan. Ober van beroep. Het bleek dat de Italiaan en ik geen vrienden, uitgaansgelegenheden of zelfs interesses deelden – behalve langdurig op bed liggen. Het was duidelijk: deze Italiaan was de zomervakantie die ik tegoed had. Gerechtigheid!
Al gauw bracht ik elk vrij uur door met de Italiaan. De eerste weken van het semester voerde ik niets uit. Ik dronk espresso op plekken waar die volgens de Italiaan het beste zou zijn, leerde vieze Italiaanse woorden en hij zei gewoon vaak ‘bellissima’. Er lag een kloof tussen ons die we van harte zo lieten als hij was. Het was perfect, ik vergaf de zomer alles.
Maar het duurde niet lang of de Italiaan begon vragen te stellen. Wanneer mijn verjaardag is, wat ik studeerde en waarom, dat soort dingen. Een vaag besef van mijn ambities keerde terug. Ik weerde het allemaal met succes af, tot hij van het weekend langs kwam met zijn gitaar en mij wel vier liedjes lang liet wachten tot we met elkaar naar bed konden. Dit is geen doen voor een meisje als ik, dacht ik.
Vanmiddag zaten we voor de ijssalon die volgens de Italiaan het beste ijs verkocht.
‘Look,’ keek hij verwachtingsvol op van zijn servet, die hij tot een roos gevouwen had.
‘That’s nice,’ zei ik, en at verder aan mijn koffie-ijs.
De Italiaan bleef opzitten terwijl zijn vanille-ijsje smolt.
‘You don’t appreciate this flower I make for you?’
‘I appreciate it, I’m just not so into this whole romantic bullshit,’ zei ik, dat voorval met die gitaar nog in gedachten.
‘Ok, next time I will make you a big paper dick, is that allright?’
‘That would be great, thanks.’

De zomer zal nu toch wel echt op z’n einde lopen.

( Dit was dus weer voor Folia! )

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s