Aanrader

Aanrader

Dit weekend ben ik er even lekker voor gaan zitten met het nieuwe boek van Sasha de Vries. Haar kennen we wel als jurylid van de serie Modemeisjes met een Missie. Vorig jaar zijn de gebundelde columns over haar tijd als model al uitgekomen. En nu dus een boek. Meteen lezen natuurlijk! Het gaat over een jonge vrouw die tegen anorexia en het heersende schoonheidsideaal vecht en ondertussen probeert beroemd te worden. Dit sprak mij ontzettend aan.

We maken in dit verhaal kennis met Sabine, een jonge vrouw met anorexia die in haar zoektocht naar roem steeds veel foute mannen tegenkomt. Model worden is helemaal niet alleen maar leuk, zo onthult Sasha. Maar wel glamourous. De affaires van Sabine in de fashionwereld zijn echt smullen. ‘Wat zou er nou autobiografisch zijn?’ vraag je je af tijdens het lezen.

Natuurlijk wel een serieus onderwerp, anorexia, maar alles is met humor en zelfspot geschreven en daardoor las het toch als een trein. Wat wel apart is aan dit boek, is dat het niet chronologisch verteld is. Niet in de goede volgorde dus. Dat maakte het een beetje verwarrend, maar toen ineens dacht ik: aha! Sasha schrijft ook veel in metaforen, dat vond ik mooi. Ze heeft een vlotte pen, dus ik heb het in één ruk uitgelezen. Het einde was ook heel verrassend, *spoiler alert* als Sabine besluit toch aan haar ‘innerlijke carrière’ te gaan werken. Echte schoonheid zit van binnen.

Ik vind het in elk geval ontzettend knap dat Sasha haar ziekte overwonnen heeft en daar zo openhartig over schrijft. Zij plaatst zichzelf hiermee in een rijtje inspirerende, sterke schrijfsters. Eigenlijk gaat dit boek over Sasha’s levensfilosofie: pluk de dag, carpe diem! Geniet!! Kortom, dit boek is gewoonweg te gek. Ik kan het echt aanraden aan iedereen die van lezen houdt. ***** Uitgeverij MidpricePaperback-Forever ISBN 9035135946

( Dit staat ook gewoon in Folia Magazine hoor)

Advertenties

Een gedachte over “Aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s