Vullis

Vullis

Foto door Anna Curvers

Paradijselijk zou het worden, de heringerichte Witte de Withstraat. Alles dat ons bescheiden hartje redelijkerwijs kon begeren. Nieuwe fietspaden. Een nietje voor ieders fiets. En veel bomen, want bomen vinden mensen belangrijk. Men organiseerde voorlichtingsbijeenkomsten en Dirk de Jager, Portefeuillehouder Openbare Ruimte, hield ons per brief op de hoogte.  Ouden van dagen en scootmobiels ploegden een halfjaar dapper door de modder. In het holst van de nacht kuierden bouwvakkers door de straat, om de straat open te timmeren, en daarna weer dicht. Tot de blijde dag dat het stukje stoep klaar was. Eind december kwam een bedrijf met een kraan om de nieuwe containers te legen. Ik keek uit het raam. Ze hebben het linksom geprobeerd. Rechtsom. Het duurde een hele poos en de mannen stonden peinzend voor de containers.
Een paar dagen later volgde een brief van Dirk de Jager, Portefeuillehouder Openbare Ruimte. De nieuwe ondergrondse vuilcontainers konden noch vanaf het fietspad, noch vanaf de straat worden geleegd. Grof vuil kon niet worden opgehaald, omdat hijsen problemen gaf door de aanwezige tramdraden. De fietspaden zouden nu verbreed worden zodat de containers konden worden geleegd. Ik begon geamuseerd te raken en nam de originele situatieschets erbij. Volgens de legenda was een blokje een container en een puntje een trammast. Ik kon ze niet vinden. Wel blokjes, geen puntjes.
Vandaag weer bericht van Dirk. Het fietspad was verbreed, dus dat was in principe goed gelukt! Een kleine kink in de kabel: het nieuwe type vuilniswagen van Afvalservice West bleek te breed om van het fietspad gebruik te maken. Nu zou men de containers verplaatsen. En, o ja, het fietspad weer versmallen. En de bovenleiding van de tram verschuiven en het riool verleggen. Vanzelfsprekend kon er weer geen tram rijden en geen auto worden geparkeerd. Het bijzondere is, dat in de brieven van Dirk de Jager Portefeuillehouder niemand verantwoordelijk lijkt voor zijn Peppie-en-Kokkieproject. Alsof hij schrijft: “Mensen, kijk wat er nu toch in mijn portefeuille is gebeurd!” Op de nieuwe situatietekening waren overigens wel duidelijk puntjes te zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s