Klaar # 5: Sarah, Advocaat Albert Ilcken en Emma

Klaar # 5: Sarah, Advocaat Albert Ilcken en Emma

En de grande finale, Klaar nummer 5! De laatste keer alweer dat ik een specialist schreef met een vraag over Sarah’s plan haar leven te beëindigen. Wat mag je wel en niet doen als je aanwezig bent bij die laatste momenten? Advocaat Albert Ilcken gaf het ontnuchterende antwoord. Lees het allemaal hier.

Dit plaatje heb ik gestolen van NRC. Maar het is voor het goede doel.

O, als je geïnteresseerd bent in het onderwerp en erover mee wil praten, moet je gewoon naar de boekpresentatie komen!  Die is op 16 april in de Balie te Amsterdam in de Smet in Amsterdam om 15:30 uur (wel even aanmelden bij m.kepser@lemmensonline.nl). Dit is wat Uitgeverij Lemmens erover zegt: Op donderdag 12 april, de dag dat de euthanasiewet in Nederland 10 jaar bestaat, presenteert Uitgeverij Lemmens  het boek ‘KLAAR’. Een project over vrijwillige levensbeëindiging en de maatschappelijke en morele dilemma’s die dit met zich meebrengt.  Naast portretten van mensen die hun leven hebben beëindigd of gaan beëindigen, belichten fotografen, kunstenaars, filosofen, advocaten, artsen, acteurs, pastoors en schrijvers in woord en beeld de verschillende aspecten die aan vrijwillige levensbeëindiging vastzitten. Maar in ‘KLAAR’ staan ook reacties van het publiek op dit thema.

‘Wie geldigheid claimt van zijn eigen visie op de mens, zou logischerwijs ook respect kunnen tonen voor de geldigheid van andere visies.’ VVD-Eerste Kamerlid Heleen Dupuis in ‘KLAAR’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s