Echt Scheiden

Echt Scheiden


Natuurlijk kijk ik ook naar Echt Scheiden. Het huwelijk van mijn ouders verkeert namelijk momenteel in staat van ontbinding en ik hoopte op mijn verdiende dosis troost-teevee, dat beetje andermans privé waaruit spreekt: “Hee, het valt mee.” Je kent het wel. Scènes, scherven, politie. Niets daarvan. Wat een rust en redelijkheid daar bij Natasja Froger op de koffie. Wat een amateurs!

“Dit is geen scheiden”, dacht ik bij mezelf. De 32.000 stellen die dit jaar scheiden waren gemiddeld 14,4 jaar getrouwd, waarin ze 50.000 kinderen kregen. Met een voorzichtige raming kom ik op 60.000 verziekte kerstdinertjes, 98.000 vergalde kampeervakanties, 27.000 verscheurde foto’s, 3800 politiebezoekjes, 100.000 afgebroken telefoongesprekjes, 1 miljoen verhuisdozen, gevolgd door miljarden en miljarden sneren van papa naar mama en andersom = tenminste 114.000 zie-den-de mensen.  Dát wil ik zien!

De arme sloebers bij Echt Scheiden slijten hortend en stotend een beetje privacy tegen enkel de vergoeding van de advocaatkosten. Logisch dat zij ons tegen dat magere tarief niet het allerlelijkste laten zien. Mensen willen van alles laten zien op tv, hun wanhoop, frustratie, falen. Maar hun wreedheid alleen in ruil voor eeuwige weelde en/of roem, of Paris Hilton als beste vriendin (en dus ook veel weelde en roem). RTL, dat weten jullie toch.

Daarom: de Vechtscheiding. Zet de scheidwilligen voor de duur van de procedure in een huis met de kinderen. Een villa natuurlijk, met camera’s 24/7 draaiende, dat spreekt voor zich. In het weekend is het tijd voor “Het Uitje”: papa en mama organiseren elk een activiteit en de kinderen moeten kiezen met wie ze mee gaan. En met verjaardagen, Sinterklaas en Kerst spelen de kids de ouders tegen elkaar uit. Al nieuwe liefdes in het spel? Van harte welkom! De ouder die wint krijgt de villa in de Finale uitgereikt door Natasja. Wat we dán te zien krijgen lijkt misschien wat meer op echt scheiden.

Een stukje voor Folia Magazine!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s