Problemen in bed

Problemen in bed


Hij las niet in bed. Nu lezen sommige mensen, ik bijvoorbeeld, wél graag in bed. Ja, dat klinkt niet al te vurig, maar laten we wel wezen: na enige tijd werp je elkaar toch niet meer dagelijks hyperventilerend van verlangen op het matras, maar stap je gewoon rustig aan je eigen kant in en zie je wel wat er van komt.
Toen dat moment aangebroken was, ik dus wel op moest biechten dat ik lás in bed, dat ik dat de laatste tijd stiekem achter zijn rug om had gedaan, en dat ik echt niet zonder kon, bood hij een luisterend oor. Natuurlijk. Hij toonde er best begrip voor. Sommige van zijn beste vrienden lazen in bed. Hij had zelfs zoveel begrip dat hij, wanneer hij nog geïnteresseerd was in andere bedstedelijke activiteiten, en dat was hij altijd, naar het plafond bleef liggen kijken tot ik klaar was met lezen. Al ademende. Of zogenaamd geïnteresseerd over mijn schouder mee begon te lezen. “Wat lees je dan?” En hoewel mijn lezen het gezamenlijk vermaak niet uitsloot, voelde het nu ook weer een beetje hooghartig van mij hem daarvoor op deze manier in de wacht te zetten. En dan was ik nog niet eens toe aan de problemen die ons in de toekomst wachtten, als hij het wachten op zou geven.
Ja, het lijkt een klein probleempje. Een wissewasje. U wilt me egocentrisch noemen, kleinzerig, en dat ben ik allemaal. Maar het lezen in bedprobleem was een symptoom van een dieper liggend, gigantisch probleem, besloot ik na enige tijd. De plek rechts van mij ligt weer vol met pennen, Donald Ducks, ontbijtkruimels en boeken. Volgens Barnes & Noble leest 64% van de Amerikanen in bed. Het gebruik heeft ook hier vast het potentieel vele stellen te splijten. Toch gek, dat mensen elkaar op eerste dates niet vragen: “Lees je eigenlijk in bed?”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s