Moeder datet

Moeder datet

Ik werd uitgenodigd voor de lancering van een ‘singles network’ (géén datingsite) voor ‘succesvolle, leuke en knappe mensen’. Van hondsdolle nieuwsgierigheid logde ik in als ‘Jozefien’. Al 134 jongens succesvol, leuk en knap genoeg voor mij hadden zich aangemeld en mijn profiel werd al beknipoogd. Een ouderwets hunkerhonk dus, maar hunkeren is niet succesvol en leuk.

Hoe veel pragmatischer gaan onze senioren daarmee om. Weet je wat je (groot)ouders doen als jij niet op bezoek komt ‘s zondags? Internetdaten. Weet ik van mijn moeder. Samen scrollen we door de sukkelende senioren: onhandig ingescande pasfoto, gehalveerd vakantiekiekje, in allerijl bedachte schuilnaam.

Maar laat je niet foppen door die onschuldige, verdroogde koppies! De seniorendatingscene is een meedogenloze wereld waar wrede wetten heersen. Senioren daten vastberaden en zijn nietsontziend in hun afwijzingen. ‘Bellen + daten = weten!’ is een bekende leus in het wereldje. Ze spreken af op het strand trouwens. Hele rijen Toyota’s met verhoogde instap voor de afslag Egmond. En gelijk tongen. Op het strand van Relatieplaneet zoeken een miljoen oudere dames met een goed glas wijn in de hand naar ‘een maatje’. Verderop een miljoen mannen met een wijkende haarlijn, gegroepeerd rond barbecues. Een leven biedt misschien niet genoeg tijd om goed te worden in de kunst van de verleiding.

Nee, romantischer wordt het er niet op. Om me heen gaan mensen sneller samenwonen dan Thaise importbruiden. En daarna, geen stiekeme hunkering meer, geen eerste zoen met een beetje tand op een straathoek? Nee: efficiëntie. Eenzaamheid verhoogt de bloeddruk en het risico op depressie, eenzaamheid is ongezond en hunkering is als honger. Iets waar je naar moet handelen zoals onze bejaarden dat doen.

Morgen heeft moeder weer een date. ‘Doe je wel voorzichtig?’ vraag ik bezorgd.

Een stukje in Folia Magazine.

Advertenties

Een gedachte over “Moeder datet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s