Eisen

Eisen

“Tillie eist excuses Nicolaï om ‘domme uitspraak”Mooi hè, eisen. Waar je met een vraag gewoon maar iets de wereld inslingert, weet een eis precies waar-ie recht op heeft en eenmaal geschapen, blijft zo’n ding met koeienletters in de lucht hangen. Dan is het wachten geblazen. Al twee lange weken, in dit geval.

De ‘domme uitspraak’ in kwestie was van Atzo Nicolaï, DSM-bons en voorzitter van de Raad van Toezicht van de HvA en UvA. In een interview met Intermediair antwoordde hij op de vraag ‘of technologie ook leuk is voor alfa’s’ dat je vooral géén politicologie of rechten moet gaan studeren. De uitspraak wordt door deskundigen ook wel in de categorie ‘grapjes’ ingedeeld, en omdat Nicolaï zelf oud-student bij beide afdelingen is, kunnen we het ook tot de zelfspot rekenen. Niet bepaald een dijenkletser, maar goed. Er valt nog over te twisten of de grap in kwestie een kern van waarheid, in dit geval de mening van Nicolai over politicologie, bevatte. In elk geval waren deskundigen het erover eens, dat van de potentiële politicologiestudenten geen één Intermediair leest.

Wel was er onder de lezers van Intermediair vast een aantal politicologen. Die hadden brieven kunnen schrijven, of het nut van politicologie voor de technologie vurig kunnen verdedigen. Niemand deed dat. Maar één man liet dit niet over zijn kant gaan, en besloot actie te ondernemen: hij schiep een eis. Het grapje staat overigens niet op zichzelf: ook Kamerlid Johan Houwers (VVD) maakte twee jaar terug een grapje tegen Tillie: hij vroeg per tweet of het onderzoek dat Tillie aanhaalde soms van dhr. Stapel afkomstig was. Tillie eiste excuses. Stef Blok van de VVD bood ze aan.

Op het moment van schrijven is de eis nog niet ingewilligd. Op Roeterseiland leest men intussen Elsevier en Quote, op zoek naar meer onopgemerkte beledigingen.

In Folia Magazine.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s