Ieder voor zichzelf

Ieder voor zichzelf

Op Facebook zag ik een oproep van ene Abdelkarim, die via de crowdfundingswebsite ‘Voor de Kunst’ zijn tweede studie aan de toneelacademie als kunstproject presenteerde en mensen opriep te storten. Ik begrijp het goed van Abdelkarim, het instellingsgeld voor zo’n tweede studie is immers vrij hoog. Als de verzorgingsstaat afbrokkelt is het every man for himself, enevery man doet het anders. Persoonlijk overweeg ik nu mijn dertigduizend euro schuld bij de DUO in retrospectief tot kunstproject uit te roepen.

Een tweede studie was al niet makkelijk, en nu dreigt die mooie ov-studentenkaart per 2015 ook nog te worden vervangen door zo’n armoeiige kortingskaart. Die prachtige studentenkaart, waarmee ik doordeweeks de bus naar school nam en in het weekend naar oma koekjes ging brengen.

Maar luister, de kaart blijft nog minstens een jaar. Voor die tijd kun je ermee doen wat je wil. Lees je? Per 2014 wordt er geen post meer bezorgd op maandag en dat zal daarna wel rap afnemen tot eens per maand of zo. Meer dan de helft van de postkantoren verdwijnt. Kijk, ik zie hier zo veel kansen samenkomen. Melk deze ov-studentenkaart uit, studenten des lands: ga bezorgen. Met je fiets en ov-studentenkaart kom je overal.

Alleen post is natuurlijk niet genoeg. Verplaats ook fietsen, dieren, en waar mogelijk drugs. Dat levert meer op en als gratis reizende student kun je uitstekend concurreren met de gangbare tarieven. In een jaar valt veel geld te verdienen. Zo kun je met een paar tripjes per maand makkelijk die tweede studie financieren. Alles afschaffen en every man for himself.

O ja, ik ben een kunstproject begonnen. Het wordt heel kunstig, hoe weet ik nog niet precies. Stort je geld op rek. nr. 15 88 10 090 t.n.v. E.E. Curvers. Dank.

In Folia Magazine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s