Iedereen kan Schilderen

In 2014 verscheen mijn eerste roman, Iedereen kan Schilderen.

Je kunt het hier bestellen.

Iedereen kan Schilderen werd gerecenseerd in bladen en kranten als Opzij, de Wegener Kranten en Dagblad de Limburger, ik gaf er interviews over in onder andere de Telegraaf en De Volkskrant en trad ermee op op festivals als Into the Great Wide Open en in programma’s als Nooit meer Slapen (VPRO) en Spijkers met Koppen (BnnVara). Wim Brands nam het boek op in zijn bloemlezing De Nederlandse Literatuur van de 21ste eeuw.

Recensies
Recensie van Iedereen Kan Schilderen in Opzij
Recensie van Iedereen Kan Schilderen op How About a Book
Iedereen Kan Schilderen Boek van de Week bij Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA)
Recensie van Iedereen Kan Schilderen op The Post Online
Recensie van Iedereen Kan Schilderen door Gerwin van der Werf
Recensie van Iedereen Kan Schilderen in De Limburger
Recensie van Iedereen Kan Schilderen op CultuurBewust
Recensie van Iedereen Kan Schilderen op De Leesfabriek
Recensie van Iedereen Kan Schilderen op Cutting Edge
Why I Love this Book: over Iedereen Kan Schilderen
Interview op CJP.nl over Iedereen Kan Schilderen
Interview in de Volkskrant over Iedereen Kan Schilderen
Interview in Folia Magazine over Iedereen Kan Schilderen
Interview op Cultuurbewust.nl over Iedereen Kan Schilderen

 

2 Comments

 1. Hallo Emma,
  Excuseer mijn lompheid dat ik zomaar je leven binnenwandel maar ik moet even kwijt dat ik onbedaarlijk heb genoten van jouw wrang-komische thriller Iedereen kan Schilderen.
  Bij toeval viel jouw boek in mijn handen en ik heb het in twee zuchten uitgelezen waarbij ik het ene moment verviel in hartgrondige lachbuien en het andere moment in beschamende verbazing over wat normaal ogende en functionerende mensen elkaar kunnen aandoen en elkaars leven vergallen. .
  Lachen is herkennen zei Youp van ’t Hek ooit en helaas geldt dit ook buiten de intimiteit van het theater. Zo zal ik nooit meer onbekommerd kunnen wandelen (wat ik regelmatig doe) door het gehucht,dat jij zo beeldend beschrijft, zonder de genante taferelen voor me te zien die zich daar achter dikke muren (kunnen) hebben afgespeeld.
  Vraag mij even niet waarom (dat is een ander verhaal) maar mij is de twijfelachtige eer ten deel gevallen dat “mijn” exemplaar van jouw boek blijkbaar eerst door jouw vader (die ik verder nauwelijks ken) is gelezen en is voorzien van zijn becommentarierende opmerkingen en andere connotaties in de vorm van irritante streepjes en andere leestekens in de zijlijn, die zijn mening en afkeuring onderstrepen. Ik kan je geruststellen: het heeft mijn leesplezier niet vergald, integendeel, het heeft de hilariteit alleen maar vergroot.
  Herkennen gaat nog verder, mijn twee dochters hebben ook, begin deze eeuw op die school gezeten aan de voet van die berg en meegedaan aan Het cabaret. Dus dat schept een band, maar dat terzijde.
  Wat blijft zijn de vele uren leesgenot, waarvoor Dank !
  Weesgegroet,
  Mayk Scholtes

 2. Beste Mayk, dank voor je reactie, goed om te horen dat je het boek mooi vond. Mocht je meer van me willen lezen, ik heb net mijn tweede roman Melktanden gepubliceerd. Het lijkt erop dat je inderdaad een uniek collector’s item hebt bemachtigd van mijn eerste. Onbekommerd wandelen door het gehucht moet je trouwens zeker wél doen – ik herinner er graag aan dat ook op de voorkant van Iedereen kan Schilderen ‘roman’ staat. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s