Over mij

CurfjeKleinVK
Foto: Boris Vermeersch voor de Volkskrant

Hoi, ik ben Emma Curvers en ik ben journalist, columnist, schrijver en presentator. Ik ben tv-recensent voor de Volkskrant en schrijf maandelijks een column voor Volkskrant magazine. Ook presenteer ik de podcast van de Volkskrant en schrijf ik artikelen voor de Linda en Elle.

Ik ben geïnteresseerd in popcultuur, film, feminisme, subculturen en media. Ik zoek vaak kleine onderwerpen die veel zeggen over grote culturele veranderingen. Zo schreef ik over wantrouwen onder ZZP’ers in broodfondsen, over de verdwijning van de polonaise, het divagedrag van Katrien Duck, hoe de orgasmekloof gedicht moet worden en waarom het zo’n hel is om te stoppen met antidepressiva.

Je kunt me kennen als gast bij Pauw en Jinek, als mediadeskundige op Radio 1 en het Jeugdjournaal, of als presentator en moderator bij evenementen als het Nederlands Filmfestival of de Dag van de Literatuur voor Jongeren. Ik droeg voor uit mijn werk op Into the Great Wide Open en in Paradiso.

In 2014 verscheen mijn roman Iedereen kan Schilderen en op dit moment werk in aan mijn tweede boek, dat gaat over een vrouw die geobsedeerd is door pretparken en de minnares van haar vriend. Daarnaast werk ik aan een filmscript samen met Erik Schumacher.

Hiervoor was ik vijf jaar hoofdredacteur van filmplatform Cineville en schreef ik columns voor CJP, Folia en de Uitkrant Amsterdam. Ook werkte ik bij Habbekrats en was ik opnameleider voor de film Rabat.

Als jij nog niet in deze lijst voorkomt, kunnen we daar verandering in brengen. Mailen kan altijd: emma.curvers@gmail.com

16 Comments

  1. het is dat de 2e alinea van mijn bio vrij briljant is, anders zou ik deze stijl zo jatten…

  2. Geniale bio!
    Een algemeen specialist… doet me denken aan een term die ik laatst las: ‘Platform Openbare Ruimte heeft integrale focus’ – ook mooi

  3. Willem-Alexander; een achterhaald instituut dat geldverslindend is en mede door de politiek in stand wordt gehouden omdat die er bij gebaat is een volk slapend te houden. Brood en spelen. Het volk kijkt toe en zwaait mee. Een poppenkast en een zoethouder voor een slapend volk En er verandert niets en dat terwijl een klimaat alle aandacht behoeft.
    Er wordt zoveel geschreven maar we doen er niets aan. SP politicus doet jaar op jaar weer een tevergeefse poging..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s